5 Studietipsen DU behöver för att överleva plugget:

Speciellt slutet av terminen är en väldigt intensiv period när det kommer till skolan. Allt fler läxor och prov måste göras vilket kan göra det svårt att hinna med allt. Det viktigaste när det kommer till att lyckas i skolan har inte med att göra om du har talang för ett visst ämne eller inte. Självklart kan det hjälpa, men det handlar framförallt om vilken strategi du använder dig av när du pluggar. Därför tänkte jag nu presentera de bästa studietipsen för att hjälpa er att klara den kommande provperioden.

 

  1. Göra listor:

Innan man börjar plugga är det bra att få struktur över vad det är du behöver göra så att du sedan kan lägga upp en plan för att plugga så effektivt som möjligt. Skriv detaljeradewriting notes idea class listor med rutor bredvid som du kan göra ett kryss i efter varje uppgift du gjort klart. På så sätt får du en överblick över vad du gjort och vad som är kvar att göra. Struktur är A och O när det kommer till studier.

 

  1.  Lägg undan telefonen:

Utan tvekan är det bästa tipset för att plugga fokuserat att lägga undan sin telefon. Vi allaapple applications apps cell phone vet hur enkelt det är säga att man, “ bara ska scrolla igenom instagram “ en stund och helt plötsligt har det gått en och en halv timme. För att undvika detta är det bäst om du
stänger av telefonen helt eller sätter den på flygplansläge för att inte bli störd av notiser.

 

  1. Pluggmiljö:

library high angle photroSe till att du sätter dig i en miljö där du känner att du kan plugga. Vissa pluggar bättre med lite bakgrundsljud och andra behöver total tystnad. Bestäm själv och välj en plats utifrån dina egna behov. Platser som är bra att plugga på är stadsbiblioteket, något café, EG:s  bibliotek eller hemma. När du väl valt en plats gäller det att göra din miljö så mysig som möjligt genom att till exempel tända ljus, ha goda snacks och en bra spellista.

  1.  45/15 – metoden:

För att underlätta plugget gäller det att ha något att belöna sig med. Därför kan man analog clock sketch in black surfaceanvända sig av 45/15 metoden som innebär att man pluggar fokuserat i 45 minuter, för att sedan ta en paus i 15 minuter. Under dessa 15 minuter kan du egentligen göra vad du vill för att tänka på annat. På detta sätt får du ork att plugga längre och mer effektivt.

 

  1. Gör pluggkort:

Ett väldigt effektiv sätt för att lära sig begrepp och information är att göra pluggkort. På ena sidan skriver du frågan eller begreppet och på andra sidan skrivet du blank cards composition datasvaret/förklaringen. Du lär dig inte bara när du repeterar korten utan även när du skriver dem. Repetera korten flera gånger så att informationen fastnar. Om ni är flera kompisar som pluggar tillsammans kan var och en göra pluggkort som ni sedan byter med varandra.  

 

 

 

Rebecca Chetkovich 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: