SIPSI: Tävlingen alla vill vinna

Vad är SIPSI?

SIPSI är någonting som vi alla hör lite då och då men, vad är det egentligen?

Svenska Internat och Privat skolors Idrottsorganisation eller SIPSI som det brukar kallas är en tävling mellan de fyra följande privat/internatskolor: Enskilda gymnasiet (EG) , Lundsberg (LS) , Sigtuna skolan Humanistiska Läroverk (SSHL), Viktor Rydberg Djursholm (VRG).  Tävlingarna är uppdelade på de olika skolorna och hålls med jämna mellanrum. De är oftast heldagsaktiviteter som brukar ligga under skoldagar med något enstaka undantag.

Vilka sporter man tävlar i och var de har hållits

Sport Skola
Fotboll VRG
Tennis VRG
Friidrott Sigtuna
Golf Sigtuna
Rodd Lundsberg
Badminton Lundsberg
Basket Lundsberg
Innebandy Sigtuna
Volleyboll VRG

sipsi Gabbi och Vilhelm (1)

Hur ser poängen ut just nu?

Nu gäller det! Med endast volleyboll kvar ligger EG på andra plats med 34 poäng och bara en halv poäng från första plats, bra va? Det betyder att vi har en god chans att ta hem första pris. Om du är ett volleybollproffs eller känner någon som är duktig så tveka inte, sök!

Screenshot 2019-03-04 at 15.06.59

Vilka kan vara med?

SIPSI förknippas ofta med gymnasiet men ALLA kan vara med. Har du någon speciell talang inom någon sport eller tycker du bara om sport så är SIPSI helt klart något för dig. Det brukar hållas träningar för lagsporterna några veckor innan där alla får komma och testa. Därifrån tas det ut ett lag som får åka och tävla. Även om du inte kommer med så är det en rolig upplevelse.

Varför ska man söka?

SIPSI är en otroligt rolig tävling där alla kan bidra med något! Tävlingen är inte bara om sporten och att krossa de andra skolorna utan det finns mycket mer till tävlingen. T ex är det otroligt kul att åka iväg på heldagsturerna, komma till någon annan skola, få träffa massa nya människor och ha hur kul som helst. Känner du inte att någon av sporterna som finns är någon av dina grenar kan du istället söka som sipsi-representant. Då träffar du de andra representanterna från de andra skolorna och planerar och diskuterar tävlingarna.

Hur ser en typisk tävling ut?

Beroende på vilken skola som håller i grenen så ser det olika ut. Om det till exempel är i Lundsberg eller Sigtuna åker man tillsammans via buss, oftast med VRG. Om tävlingen däremot är i Djursholm brukar man få ta sig dit själv. När man väl kommer dit finns det ett spelschema som visar vilka tider man spelar på. Mat finns vid varje tävling och den kan hämtas när det passar i spelschemat. Efter att alla matcher är spelade ska den arrangerande skolan räkna ihop poängen och utse MVP (Most Valuable Player). Sedan är det prisutdelning. Därefter åker man hem igen.

SIPSI Gabbi och Vilhelm

 

Kontakt/Sociala Medier:

Instagram: sipsi_2018

Facebook: SIPSI

Gabrielle Ahlström & Vilhelm Ahlin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: