Ny Elevkårsstyrelse Kandidaterna: HÄR ÄR DE!

Om bara några dagar så är det dags för den gamla elevkåren att lämna facklan över till en ny – som då kommer att väljas. Man kan kandidera till totalt 11 olika poster (bl.a. ordförande/vice-ordförande). Valberedningen kommer då även tillkännage sina rekommendationer av kandidater till respektive post. Dock är det ändå möjligt att kandidera på årsmötet för de som vill göra det

EGNA har intervjuat samtliga kandidater som kommer att ställa upp på årsmötet 2019. Intervjuerna följer här nedan:

Rebecca Byström – Ordförande

DSC_0079-2Rebecca Byström, S2.

Kandiderar för posten Ordförande.

Bästa med EG?

Sedan jag började på EG så har jag alltid älskat den samhörigheten som finns mellan alla årskurser. Den gemenskapen hitta man inte på så många skolor och det gör EG så unikt. Det är en så härlig känsla att kunna prata med vem som helst när som helst.

Vad vill du förändra?

En transparant elevkår tycker jag är väldigt viktigt. Jag vill att medlemmar ska få ta del av vad som sägs på styrelsemötena men även att medlemmar ska kunna vara med på öppna styrelsemöten och bidra med egna tankar och ideer. Vilket jag hoppas kommer leda till att fler medlemmar känner att det är lättare för dem att engagera sig i kåren. För en elevkår ska inte kretsa kring en styrelse utan sina medlemmar.

Varför ska man rösta på dig?

Sen min start på Enskilda gymnasiet har jag alltid haft ett driv att utveckla skolan och skapa en större gemenskap. Alla möjligheter att engagera mig i skolan har jag tagit t.ex Studieföreningen, Poesisällskapet, EYP och Skoltidningen.

Slutprodukten av allt det jag gör inte det viktigaste utan det är vägen dit. För det är vägen dit som skapar alla minnen. Likadant är det med en elevkår. Mitt mål är inte att hålla ut till årsmötet nästa år för att säga att jag har varit ordförande. Mitt mål är att skapa ett så minnesfullt år där alla elever på skolan ska få ta plats, ska få känna sig välkomna och ha det extremt kul.

Johan Slettengren – Ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.07.24

Mitt namn är Johan Slettengren och  jag går i N2A. Under torsdagens årsmöte kommer jag att söka till posten som ordförande.

Bästa med EG?
Jag har gått på EG i snart 6 år. Anledningen till att jag inte tröttnar är att jag känner mig så hemma. För mig spelar det inte så stor roll om jag går hem efter skolan eller stannar kvar, umgås med någon i klassen eller med min bror. Jag trivs lika bra på EG som i min egen säng. Det tror jag ingen annan skola hade lyckats med.


Vad vill du förändra?

Styrelsen är inte enbart för de invigda; det är inte någon form av stängd kult. Det är bara 11 elever som gör ett jobb för de resterande 260. Det vill jag att fler människor ska förstå och tänka på, så att det känns naturligt att närma sig styrelsen med idéer, tankar och frågor, för kåren älskar engagemanget.

Varför ska man rösta på dig?

Kårens uppgift är att skapa glädje och glädje kommer sig ur glädje. Därför är det viktigt att styrelsen kan finna glädje i sig själv och njuta av sin verksamhet, för kåren bygger på engagemang, snarare än påtvingat arbete. Jag tror mig vara rätt person för att skapa en sådan atmosfär i kommande styrelse.

Helene Pousette – Vice ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.07.31

Helene Pousette, S2 

Söker vice ordförande

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är enligt mig familjariteten och vi-känslan. Det är så härligt att känna att man kan prata med vem som helst om vad som helst, och känna samhörighet med folk oavsett klass eller årskurs.

Vad vill du förändra?

Jag vill att kåren ska synas och höras mer, samt bli bättre på att integrera med eleverna. Kåren existerar ju trots allt för er skull! Dessutom vill jag att EG ska värdera sina älskade traditioner, men samtidigt jobba efter att skapa nya sådana som alla kan uppskatta.

Varför ska man rösta på dig?

Man ska rösta på mig om man precis som jag är taggad på att få ett händelserikt och roligt nästa år, där jag kommer göra allt i min kraft för att sprida bra stämning, sträva mot en starkare gemenskap och se till att hålla uppe den (väl)kända eg-andan!

William Wikström – Vice ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.07.37

William Wikström, S2

Vice ordförande

Vad är det bästa med EG?  

Det måste vara (förutom att gå upp för trapphuset) gemenskapen som råder över hela gymnasiet. Jag tycker det är fantastiskt att de man hälsar på i entré kan vara från vilken årskurs eller klass som helst.

Vad vill du förändra?

Jag vill att titeln “medlem i elevkåren” ska vara en med betydelse. Mitt mål är att alla medlemmar ska kunna delta i kårens möten med tips om förändringar, kritik och positivitet.

Varför ska man rösta på dig?

Kan jag styra EG:s roddlag mot en kross av Manilla bör jag kunna klara posten som Vice.

 

Fredrik “Feffe” Hasselberg – Sekreterare

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.07.42

Fredrik “Feffe” Hasselberg, N2A

Söker till sekreterare

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är utan tvekan alla de kompisar som jag fått lära känna här. Det är dessa människor som gjort att mina snart 6 år på EG flugit förbi.

Vad vill du förändra?

Jag vill att alla ska känna samma längtan till skolan som jag.


Varför ska man rösta på dig?

Om jag blir vald till sekreterare kommer jag se till att kårens arbete förbättrar skolan samtidigt som alla har kul.

Elliot Brunstorp – KU ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.07.48

Elliot Brunstorp, N1B
Jag söker som ordförande i KU i Byströms kår
Bästa med eg?

Riktigt sköna människor

Vad vill du förändra?

Jag vill bidra med en skön stämning och sköna evenemang, annars kan skolan vara som den är, kanske lite extra pyntad runt olika högtider.

Varför ska man rösta på dig?
Rösta på mig för att jag kommer fixa en riktigt soft inspark, plus att jag ogillar manilla mer än alla andra

 

Gustav Sjöqvist – KU ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.07.53

Gustav Sjöqvist N2A
Jag söker posten, Ordförande för kulturutskottet.

Vad är det bästa med EG?
Det bästa med EG är gemenskapen bland alla elever på skolan.


Vad vill du förändra?
Jag vill framförallt värna om de traditioner vi har på skolan idag som t.ex. julfirandet, halloween och alla hjärtans dag. Jag vill även få traditionerna att bli mer uppmärksammade, någonting som går att lösa via mycket PR. Jag är även öppen för att införa nya traditioner på skolan men jag vill som sagt först och främst värna och utveckla de traditioner som redan finns, framförallt då insparken och firandet av olika högtider.

Varför ska man rösta på dig?
Man skall rösta på mig ifall man vill ha en grym inspark, roliga firanden av högtider samt ordning och reda.

 

Constantin Nasiell Forsberg – KU ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.02

Jag heter Constantin Nasiell Forsberg och går i Klass N1A och söker som ordförande i KU.

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är att att skolan är positiv och öppen för nya idéer.

Vad vill du förändra?

Jag vill bland annat blåsa nytt liv i EG-troféen för att stärka gemenskapen mellan gymnasieklasserna genom att utöka antalet grenar med ex tennis och ytterligare någon sport samt skapa en riktig EG-klack som peppar på tävlingarna. Jag kommer också satsa hårt på mer uppstyrda och riktigt coola event förutom en grym inspark!

Varför ska man rösta på dig?

Jag är en utåtriktad person och vill att alla ska må bra och tror att jag kan göra gymnasietiden rolig för alla!

Ludvig Öberg – Kassör
Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.08

Ludvig Öberg, S2

Kassör

Vad är det bästa me EG?

Det som utmärker sig är definitivt stämningen på skolan. Det här är mitt första år på EG så jag kanske inte fått lika mycket intryck som de flesta, men jag upplever verkligen att eleverna liksom lärarna är måna om att stämningen och den goda gemenskapen är värd att bibehållas.

Vad vill du förändra?

Jag ser inget som jag i nuläget vill förändra, utan snarare tillägga. Jag skulle vilja införa fler aktiviteter och evenemang både i och utanför skolan, då jag upplever att den biten är något avsaknad på vårterminen. Det är lika viktigt att dessa aktiviteter inte bara ska involvera 3:orna, utan alla på skolan.

Varför ska man rösta på dig?

Jag menar det jag säger, jag skulle ta mitt uppdrag som kassör på största allvar och jag skulle tillsammans med mina kårmedlemmar kunna göra en positiv skillnad på skolan.

Gabriel Lagerström – Kassör

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.13

Gabriel Lagerström, S2

Söker som Kassör

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är storleken. Att man lär känna hela sin årskurs och att lärarna inte enbart ser en som en siffra på ett papper.

Vad vill du förändra?

För att skolan ska bli ännu bättre vill jag som kassör strukturera upp elevkåren på ett sådant sätt att vi verkligen kan växa och göra mer. Det kan exempelvis handla om flera resor i stil med Idre.

Varför ska man rösta på dig?

Man borde rösta på mig eftersom jag genuint brinner för det här uppdraget. Jag kommer att ta på mig ansvaret att säga nej emellanåt trots att det kan verka tråkigt, för att vi i framtiden ska kunna göra betydligt roligare saker.

 

Hedda von Hedenberg – PU ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.19

Hedda von Hedenberg, S1
Påverkansansvarig
Vad är det bästa med EG?

Precis som många andra tycker jag att något av det bästa med EG är stämningen och gemenskapen.
Vad vill du förändra?

Som påverkansansvarig skulle jag vilja se till att skolan ökar ett förebyggande arbete mot stress och psykisk ohälsa bland eleverna. Jag skulle vilja se till att alla får mer inflytande och att deras åsikter verkligen kommer fram.
Varför ska man rösta på dig?

Man ska rösta på mig om man vill ha en Påverkansansvarig som är öppen för nya ideér och är lätt att prata med :))

 

Knut Jonsson – PU ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.24

Jag heter Knut Jonsson och går i S1.

Jag söker till posten som påverkansansvarig.

Vad är det bästa med EG?

Jag är inne på mitt fjärde år som elev på EG och det klart bästa är gemenskapen. Då vi är färre klasser lär man känna de flesta och får många roliga kompisar.

Vad vill du förändra?

På EG saknar vi en viktig sak, ett “chillrum”. Vi elever behöver någonstans att vara under rasterna som är nytt, fräscht och där det finns saker att göra. Därför föreslår jag ett nytt rum för eleverna att vara i.

Varför ska man rösta på dig?

Om detta inte övertygat dig att rösta på mig kan jag ju även säga att jag är en rolig och glad kille som skulle göra allt för att förbättra skolan.

 

Casper Kull – PR ansvarig

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 21.02.41.png

Casper Kull ,S2

PR-Ansvarig


Vad är det bästa med EG?
Gemenskapen! Det är verkligen något speciellt med gemenskapen på EG och det är en sak jag värnar starkt för!


Vad vill du förändra?
Jag tycker att kåren och deras event/evenemang måste synas mycket mer än de gör idag. Det är extremt viktigt att skolan får reda på vad kåren håller på med och vilka de är för att det ska bli så bra som möjligt!


Varför ska man rösta på dig?
Jag har alltid haft ett stort intresse för videoskapande, foto och allt annat som har med PR att göra! Som PR-ansvarig kommer jag fortsätta göra videor och allt annat som gör att man både blir taggad och får reda på vad som pågår!

 

Jill Karlström – FU ordförande

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.30

Jill Karlström, N2B

Ordförande för finansiella utskottet

Vad är det bästa med EG?

Jag har bara gått på EG i knappt två år men det jag uppskattar allra mest är alla de människor jag har lärt känna och det faktum att alla umgås och hjälper varandra!

Vad vill du förändra?

Vi spenderar varje år väldigt mycket tid på att gå i skolan. Med hjälp av nya samarbeten med närliggande affärer och restauranger, snygga skolkläder för att stärka EGs logga och fler mindre aktiviteter i vardagen som t.ex. filmmys i matsalen, kan vardagen bli lite lättare och roligare för alla. Det är något som jag vill arbeta för!

Varför ska man rösta på dig?

Jag har och jag vill lägga ner tiden och energin som krävs för att arbeta i en kår. Med mina erfarenheter från den förra styrelsen kommer jag tillsammans med den nya kåren främja en så bra stämning på EG som möjligt!

 

Jacob Höjsgaard – Medlemsansvarig

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.35

Jacob Höjsgaard, S2

Jag söker posten, HR-ansvarig (elevansvarig)

Vad är det bästa med EG?

Jag tycker utan tvekan att det bästa med EG är skolans storlek, vilket medför en gemenskap som inte går att finna på någon annan skola.

Vad vill du förändra?

Med EG som drömskola ända sedan jag började 6:an ligger det i mitt bästa intresse att förbättra kontakten mellan elevkåren och skolans elever, men också mellan elevkåren och skolans rektor samt lärare. Min vision är en skola, där elever från alla gymnasie årskurser umgås och där elevkåren bidrar med en plattform där dessa relationer kan utvecklas.

Varför ska man rösta på dig?

Ifall du också önskar denna förändring rösta på mig 🙂

 

Jakob Venema Holmgren – Medlemsansvarig

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.44

Jakob Venema Holmgren, N2A

Söker HR-ansvarig

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är att det är en liten skola. Det gör att det blir en bättre gemenskap och en mer sammanhållen skola vilket jag verkligen gillar.

Vad vill du förändra?

Det jag vill förändra på EG är att försöka uppnå ett enda stort EG gäng, där alla känner sig bekväma med alla. Detta kan utföras genom att ha fler roliga event där alla ses och träffas mer konsekvent

Varför ska man rösta på dig?

Jag tycker att man ska rösta på mig eftersom att jag älskar att vara och prata med människor. Det är vad HR handlar om, att få med folk i gruppen och få dem att känna sig hemma och detta tror jag att jag kan åstadkomma.

 

Ebba Holmberg – ledamot
Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.08.52
Mitt namn är Ebba Holmberg och jag går i klass N2A.
Jag söker posten som ledamot.


Vad är det bästa med EG?
Trots att jag snart spenderat sex år i denna skola så tröttnar jag aldrig. Det är tack vare alla härliga människor på skolan som bidrar till en stark gemenskap.


Vad vill du förändra?
Anledningen varför jag valde att söka till kåren är för att bilda en så bra stämning som möjligt på skolan. Jag vill förändra de (ibland) tråkiga, vanliga skoldagarna till något kul att se framemot.


Varför ska man rösta på dig?
Jag kommer att göra mitt bästa för att bidra till att alla elever på skolan upplever den gemenskap som jag gör.

 

Petra Bergman – Ledamot

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.09.00

Petra Bergman N1A,

ledamot
Vad är det bästa med eg?
Om jag skulle sammanfatta det bästa med EG på tre ord skulle det vara stämningen, lärarna och skolmaten.


Vad vill du förändra?
Jag tycker redan att det är väldigt bra på EG, därför vill jag bara förbättra det som redan finns. Som till exempel bättre sammanhållning mellan klasserna.


Varför ska man rösta på dig?
Eftersom jag är lättsam och glad. Jag vill skapa en bra stämning i kåren och på hela skolan.

Julia Kopriwa – Ledamot

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.09.07Jag heter Julia Kopriwa och söker posten som Ledamot i kåren.

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är definitivt alla trevliga människor och den sköna stämningen på skolan.

Vad vill du förändra?

Det jag vill förändra är att bland annat ha fler aktivitet och resor för eleverna. Det är även viktigt för mig att alla på skolan ska känna sig sedda och uppskattade, och att de kan bidra till elevkårens arbete.

Varför ska man rösta på dig?

Rösta på mig om du vill se ett nytt och glatt ansikte i kåren, som kommer kämpa för att göra din skolgång till den bästa möjliga!

 

Vilhelm Ahlin – Ledamot

Skärmavbild 2019-03-17 kl. 20.09.15
Jag heter Vilhelm Ahlin, går i S1 och söker till ledamot.

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är att sammanhållningen är såpass bra eftersom det är en liten skola.

Vad vill du förändra?

Det finns inte något speciellt som jag vill förändra utan fortsätta med att anordna evenemang när det passar som t.ex alla hjärtans dag osv. 

Varför ska man rösta på dig?

Anledningen till varför du ska rösta på mig är att jag är en väldigt social kille som gillar att göra folk glada 🙂

Tom Treutiger Lundquist – Ledamot

Skärmavbild 2019-03-18 kl. 08.37.43

Hej jag heter Tom Treutiger Lundquist och går i klass N1B och söker till posten ledamot.

Vad är det bästa med EG?

Det bästa med EG är enligt mig närheten till i princip allting med tanke på att skolans storlek. Bra sammanhållning, bra lärarkontakt och såklart många trevliga människor!

Vad vill du förändra?

Som ledamot skulle jag vilja förändra följande saker. Inför nästa läsår tycker jag att det är viktigt att de nya ettorna får ett bra välkomnande och att de snabbt känner sig som en del av sammanhållningen. Jag skulle vilja anordna fler roliga evenemang som för elever och årskurser närmre varandra. Sedan skulle jag vilja vara med och göra elevkåren till en större del av vardagen på EG.

Varför ska man rösta på dig?

Mig ska du rösta på om du vill ha en driven, ambitiös, glad och fantasifull person som ledamot i elevkårsstyrelsen!

 

Ella Holm & Gabrielle Ahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: