Trendande vinterglass

Reportage:

Glass har genom historien setts som en sommarupplevelse men gelaterian, Gelato Scarfó, går emot normen genom att sälja deras prisade glass även under vintertid. Medan majoriteten av Stockholms glasställen har stängt vallfärdar folk från hela stan till Bromma för att få njuta av den omtalade glassen. Är det galenskap eller finns det något rationellt i det? 

Jag valde att prova deras glass, trots att det var snöstorm utanför, och blev överraskad över hur gott det var. Till en början fanns en skepsis men det överträffade verkligen mina förväntningar när de underbara smakerna spred sig genom hela kroppen och trollade bort mig till en annan värld. Kylan utanför fanns inte längre och det kändes som att det var sommartid med strålande sol och hettande värme. Efter denna kulinariska upplevelse förstår jag verkligen varför folk från hela stan vallfärdar för att äta denna glass trots kylan.

 

Scarfó öppnades 2014 och har sedan start gjort succé i flera olika tävlingar och vunnit mängder av priser för deras italienska gelato. Skillnaden på gelato och vanlig glass är att den innehåller mer mjölk och ingen grädde, eller ytterst lite. Gelato har även mer kompakt konsistens eftersom man inte arbetar in lika mycket luft som i vanlig glass. Gelato ger då en mer smakexplosion där de rena smakerna kommer fram bättre eftersom det inte finns någon grädde. 

Det som utmärker Gelato Scarfó är deras kunskap om glass och kvalitativa råvaror där de inte blandar i massa pulver eller annat. Råvaror som inte finns i Sverige som till exempel mandlar och nötter köper de med sig från Italien. På grund av deras bra råvaror kostar det lite mer att köpa glass hos Scarfó, men jag tycker att det är värt varenda krona. 

Till alla glassälskare rekommenderar jag starkt att passa på under vintertid och åka till Gelato Scarfó på Ålstensgatan 12, Bromma. Denna unika smakupplevelse är en smakexplosion med aromer som förgyller ens själ. Gelato Scarfó är glassparadiset som trollar bort kylan.

RECENSION/EGNA TIPSAR
Egna Skoltidning
Skribent: Vincent Bodin
Fotograf: Erik Bråkenhielm

Lämna en kommentar

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑